Najnovije

PORUKA ZAPADU: Zastrašujući snimak konvoja koji nosi opremu za ruske nuklearne snage (VIDEO)

Zastrašujući snimak konvoja koji nosi opremu za ruske nuklearne snage mogao bi da bude "poruka Zapadu", tvrdi vojni obaveštajni stručnjak. Na snimku, snimljenom na nepoznatoj lokaciji u centralnoj Rusiji, vidi se voz natovaren vozilima i opremom koji očigledno ide ka liniji fronta u Ukrajini, prenosi britanski San.

Foto: RIA

Poljski vojni analitičar Konrad Muzika rekao je da je voz povezan sa jedinicom koja upravlja sa desetak centralnih skladišta nuklearnog oružja.

„Ovo je zapravo oprema koja pripada 12. glavnoj upravi Ministarstva odbrane Rusije. Uprava je odgovorna za nuklearnu municiju, njeno skladištenje, održavanje, transport i izdavanje jedinicama“, rekla je Muzika i naglasila da se na snimku ni na koji način ne vidi „pripreme za nuklearno lansiranje“.

On, međutim, dodaje da je značajno to što se to dešava nakon što je Ukrajina upozorila na „veoma visok” rizik da Rusija koristi taktičko nuklearno oružje.

„To bi mogao biti oblik signalizacije Zapadu da Moskva eskalira“, rekla je Muzika, misleći na govor ruskog predsednika Vladimira Putina u petak i njegovo upozorenje na nuklearni rat. Muzika je takođe sugerisala da bi Rusija mogla da pomeri ovu opremu uoči vežbi za svoje strateške raketne snage – glavni nuklearni faktor odvraćanja zemlje.

Ruske snage RVSN obično intenzivno treniraju tokom jeseni“, objasnio je on. „Rusija bi mogla da izvede vežbu strateškog odvraćanja Grom u oktobru, tako da bi ovaj voz mogao da bude priprema za tu vežbu.

„Grom“ su godišnji manevri velikih razmera ruskih strateških nuklearnih snaga.

Ruske trupe uništile dva ukrajinska bataljona koja su htela da zauzmu Kahovsku hidroelektranu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir/Net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji