Najnovije

ASAD LIČNO GLEDAO: Republikanska garda i Četvrta oklopna krenule u napad! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Sirije je saopštilo da su različite formacije Sirijske arapske armije (SAA) izvele vežbe velikih razmera u rasponu od nekoliko dana.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Vežbe, koje su oponašale veliku ofanzivu, počele su serijom udara artiljerijom, balističkim projektilima i ratnim avionima. Pod okriljem udara, oklopne formacije su napredovale preko linije fronta, dok je nekoliko jedinica komandosa sletelo iz helikoptera iza neprijateljske odbrane.

Tokom napredovanja, trupe SAA su odbile protivnapad neprijatelja. Trupe su tada razvile ofanzivu i uspele su da zauzmu neprijateljsku teritoriju. Nekoliko formacija elitne Republikanske garde SAA i Četvrte oklopne divizije navodno je učestvovalo u vežbi velikih razmera.

Vežbama su prisustvovali sirijski ministar odbrane general-potpukovnik Ali Mahmud Abas, general-major Maher al-Asad, brat sirijskog predsednika Bašara al Asada, kao i komandant ruske vojne grupacije u Siriji general-pukovnik Aleksandar Čajko.

SAA već nekoliko meseci neprekidno trenira. U julu je vojna elitna 25. divizija specijalnih misija, uglavnom poznata po svom nekadašnjem imenu Tigrove snage, održala taktičku vežbu bojeve vatre sa ruskom vojskom. Navodno će se održati još vežbi u narednih nekoliko nedelja.

Uz podršku Rusije, čini se da Sirija priprema svoju vojsku za novu konfrontaciju. Turska preti severnom i severoistočnom regionu zemlje, gde kurdske snage koje podržavaju SAD drže pod kontrolom. Neki delovi severozapadnog regiona su još uvek pod okupacijom Al-Kaide i njenih saveznika. I pored toga, Izrael eskalira svoje napade na zemlju.

Ukrajinci se zaglavili u blatu kod Hersona, ruska avijacija ih satire! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube