Najnovije

OGLASIO SE IRAN: Da li stvarno žele da napadnu Saudijsku Arabiju?

Iran je danas negirao da predstavlja pretnju Saudijskoj Arabiji, nakon što je Volstrit žurnal objavio da je Rijad podelio obaveštajne podatke sa SAD upozoravajući na neposredan napad Irana na ciljeve u kraljevstvu.

Iran (Foto: Jutjub)

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani nije pominjao Volstrit žurnal, ali je rekao da su se u zapadnim medijima pojavili izveštaji o iranskoj pretnji Saudijskoj Arabiji koji predstavljavaju "neosnovane optužbe", preneo je Rojters.

Zvaničnik Bele kuće saopštio je ranije danas da je Vašington izrazio zabrinutost zbog iranskih pretnji Saudijskoj Arabiji i poručio Teheranu da SAD neće oklevati da reaguje ukoliko bude bilo potrebe.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je iranskom kolegi Hoseinu Amiru Abdolahijanu da su zapadni mediji pokrenuli kampanju koja bi mogla da izazove eskalaciju napetosti u Persijskom zalivu, saopštilo je ranije danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.Predvidja se da će Netanjahuov Likud biti najveća partija 31 poslanikom, a Lapidova će imati 22 do 24 poslanička mandata.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji