Najnovije

SASTANAK LIDERA ODKB: Lukašenko ponudio rešenje za Ukrajinu

Neophodno je zaustaviti krvoproliće u Ukrajini i započeti mirovne pregovore, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku lidera ODKB.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Predsedništvo Belorusije)

„Moramo zaustaviti ovo krvoproliće i započeti mirovne pregovore. Pitanje je da li će Ukrajini biti dozvoljeno da sedne za pregovarački sto?'’, prenosi služba za medije beloruskog lidera.

Lukašenko je događaje u Ukrajini uporedio sa tornadom koji jača i koji sve veći broj zemalja uvlači u svoj levak i stvara nove probleme.

„Zapadne zemlje su nas optuživale i optužuju za sve smrtne grehe. Oni svim silama pokušavaju da uvuku Belorusiju u ovaj sukob, iako su i sami „do ušiju“ umešani u to. Hiljade ukrajinskih vojnika obučavaju se na njihovim poligonima po programima NATO-a. Kijev je obezbeđen zapadnim naoružanjem i vojnom tehnologijom“, rekao je predsednik Belorusije.

Lukašenko je podsetio da je Belorusija stalno i uporno upozoravala na opasnu eskalaciju vojno-političke situacije u evropskom regionu.

"Ukazali smo na degradaciju međunarodnog bezbednosnog sistema, depresijaciju sporazuma u ​​oblasti razoružanja i kontrole naoružanja. Nažalost, tada nas nisu poslušali. A tragične posledice ove arogantne pozicije vidimo danas u Ukrajini'’. izjavio je beloruski lider.

Snimke raketnih napada ruske vojske pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji