Najnovije

TERORISTI ISKORISTILI GUSTU MAGLU ZA POKOLJ: Novi napad na pripadnike vojske, ima mrtvih (FOTO)

Tri sirijska vojnika ubijena su na frontu u Velikom Idlibu u još jednom napadu HTŠ-a. Hajat Tahrir al-Šam (HTŠ), povezan sa Al Kaidom, pokrenuo je još jedan napad na Sirijsku arapsku armiju (SAA) iz severozapadnog sirijskog regiona Veliki Idlib.

Foto: Printskrin

Grupa militanata izvršila je napad na položaj SAA u blizini sela Nahšaba u severnoj Latakiji. Militanti su napali u ranim jutarnjim satima, koristeći loše vremenske uslove i jaku maglu koja je prikovala vojne trupe. HTŠ tvrdi da je u napadu poginulo šest vojnika. Ipak, provladini izvori izvestili su o samo tri žrtve.

Ovo je bio treći napad HTŠ-a za manje od nedelju dana. Dana 10. januara, militanti grupe izvršili su napad na položaj SAA u blizini grada Bsartuna u zapadnom delu Alepa. Tokom napada ubijena su tri militanta i vojnika. Sledećeg dana, 11. januara, militanti su izvršili napad na još jednu poziciju u gradu Kavkabeh u južnom Idlibu. Tamo je navodno ubijeno sedam vojnika.

SAA je na prethodne napade odgovorila serijom artiljerijskih i raketnih udara kojima su gađali položaje HTŠ-a u istočnom Idlibu i zapadnom delu Alepa.

HTŠ je pojačao svoje napade u decembru kada su ruski napori da obnovi veze između Ankare, koja održava velike snage u Idlibu, i Damaska počeli da dobijaju na zamahu.

Teroristička grupa očigledno pokušava da spreči tursko-sirijsko približavanje koje bi moglo da označi kraj njene vladavine u Velikom Idlibu. Tek treba da dobiju odgovarajući odgovor za svoja nedavna kršenja primirja u regionu.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube