Najnovije

Britansko oružje će se proizvoditi u Ukrajini?

Visoko rangirani zvaničnici britanske vojne industrije razgovaraju sa partnerima u Kijevu o proizvodnji britanskog oružja i vojnih vozila u Ukrajini, što bi značajno produbilo veze između Velike Britanije i Ukrajine, kao i između NATO i Ukrajine.

Britanci u Donbasu (Foto: Oružane snage Ukrajine)

Britanski šefovi industrije su putovali u Ukrajinu da bi razmotrili osnivanje kompanija sa zajedničkim ulaganjem, koje bi proizvodile oružje i vozila pod licencom, prenosi britanski Telegraf.

Prema pisanju britanskog lista, druge evropske zemlje su takođe zainteresovane za ovu vrstu saradnje sa Ukrajinom, a Velika Britanija želi da bude ispred rivala iz Francuske i Nemačke.

Britanija se nadmeće za to da bude "na čelu ove trke", saopštio je jedan od britanskih šefova vojne industrije Telegrafu.

"Industrijska saradnja je pokretač zbližavanja u međunarodnim odnosima. Na početku bi se ova saradnja vodila kao komercijalna, ali biće joj potrebna bar prećutna politička podrška", izjavio je istraživač britanskog tink-tanka RUNI i bivši vojni činovnik NATO Ed Arnold.

Ove fabrike oružja bi bile ključne mete ruskog bormardovanja, smatra nezavisni stručnjak za vojnu industriju Frensis Musa.

"Fabrika tenkova nije mala. Iskreno, da sam Putin, to bi bilo jedno od prvih mesta koje bih napao", rekao je Musa.

Dauning strit i Ministarstvo odbrane Velike Britanije su sinoć odbile da komentarišu ovaj slučaj, rekavši da je to pitanje za vojnu industriju.

O vrhuncu rata u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube