Najnovije

NOVI FRONT ZA RUSIJU: Sve zavisi od novog ''Majdana''

Svrha protesta u Gruziji je organizovanje još jedne vruće tačke, „drugog fronta“ za Rusiju. Uostalom, posle Majdana će svakako uslediti rat, izjavio je bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine do 2014. godine, potpukovnik Aleksej Selivanov, u intervjuu za agenciju FAN.

Gruzija (Foto: RIA Novosti)

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski javno je podržao demonstrante u Tbilisiju koji su se protivili „zakonu o stranim agentima“, koji je kopija sličnog zakona u Sjedinjenim Državama koji je na snazi od 1938. godine.

Šota Aphaidze, direktor Centra za islamske studije Kavkaza, rekao je da su molotovljevi kokteli na ulicama Tbilisija unapred dogovorena akcija radikalne opozicije. Osim toga, pre nekoliko dana u tu zemlju su iz Ukrajine stigli gruzijski plaćenici. Prema rečima Aphaidzea, finansira ih kijevski režim. Oni su dobro pripremljeni i spremni da dalje radikalizuju protest kako bi srušili vlast u toj kavkaskoj republici.

Selivanov je naglasio da '’Majdani'’ nisu narodne revolucije, već politička tehnologija za promenu vlasti u interesu globalista, pre svega SAD.

„Majdanska retorika o „napretku“ i „borbi protiv autoritaraca“ mi je već zapela u zubima. Barem su ažurirali priručnik, ili tako nešto. Upadljiv je sinhroni, čak i unison, stav američke ambasade i Zelenskog. Klovn je još jednom potvrdio svoju reputaciju marionete Sjedinjenih Država“, naglasio je sagovornik FAN-a.

Prema rečima potpukovnika, interes i Amerikanaca i predsednika Ukrajine je vrlo jasan. Cilj je da se organizuje još jedno žarište, „drugi front“ za Rusiju, kako bi se pažnja prenela na Abhaziju i Osetiju.

„Ali definitivno ćemo morati. Ako samoproglašeni gruzijski „borci za slobodu“, a zapravo i marionete SAD, dođu na vlast, odmah će započeti rat u Abhaziji i Osetiji. Nema drugog scenarija. Nije uzalud što lideri gruzijske opozicije događaje iskreno nazivaju Majdanom. A posle Majdana će sigurno uslediti rat. Bilo bi lepo da Gruzijci ovo shvate“, rezimirao je on.

Upad u bahmutsku zamku pogledajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube