Najnovije

ZAHAROVA OBJASNILA KIRBIJU: ko može da pronađe oboreni dron?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova osvrnula se na reči koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, koji je rekao da SAD neće moći da pokupe ostatke letelice jer je pala duboko u Crno more

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osvrnula se na reči koordinatora za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽona Kirbija, o mogućnosti da sa dna Crnog moraju da se  pokupe olupine američkog drona, poručivši mu da se obrati "ukrajinskim roniocima" koji su umešani u sabotažu Severnog toka.

Ona je na taj način komentarisala Kirbijeve reči da nije siguran da će SAD moći da pokupe ostatke letelice, jer je pala u dubokom delu Crnog mora, kao i da se dalje razmatra da li postoji mogućnost prikupljanja ostataka.

"DŽone, uzmite broj telefona od 'NJujork tajmsa' privatne ukrajinske kompanije, koja je, prema američkoj propagandi, digla u vazduh gasovod Severni tok, veoma, veoma duboko u Baltičkom moru. Prema vašim medijima, oni su specijalisti za 'duboke letove'. Oni će sigurno to uspeti", napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane javilo je da je u regionu poluostrva Krim, primećeno da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije, koja je letela sa isključenim transponderom i narušila granicu regiona, zbog čega su podignuti ruski lovci.

"Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom", istakli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

U Ministarstvu su dodali da je dron, usled oštrog manevrisanja, ušao u nekontrolisan let uz gubitak visine i da se sudario sa površinom vode. Ruski lovci nisu koristili vazdušno-desantno oružje, niti su došli u kontakt sa bespilotnom letelicom i bezbedno su se vratili na aerodrom svoje baze, pojašnjava vojni resor.

Kako je saopštila Evropska komanda Oružanih snaga SAD, jedan od dva ruska aviona Su-27 udario je u propeler američkog drona, što je dovelo do njegovog pada u vodama Crnog mora. Američki predsednik DŽo Bajden je obavešten o incidentu, ruski ambasador u Vašingtonu je pozvan u Stejt department.

Pocrnele krstove Kijevo-Pečerske lavre pogledajte OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji