Najnovije

ŠOJGU PODIGAO PACIFIČKU FLOTU: Stavljeni u visoki stepen pripravnosti

Ruska Pacifička flota će tokom iznenadne provere uvežbavati odbijanje neprijateljskog desanta na južna Kurilska ostrva i Sahalin, izjavio je danas ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu. On je rekao da je u praksi neophodno razraditi metode delovanja kako bi bilo sprečeno raspoređivanje neprijateljskih snaga u operativno važnom regionu Tihog okeana - južnom delu Ohotskog mora i njegovo iskrcavanje na južna Kurilska ostrva i Sahalin, prenosi RIA Novosti.

Ruska flota (Foto: RIA Novosti)

Rusija je stavila Pacifičku flotu u viši stepen pripravnosti u okviru iznenadne provere, izjavio je danas ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

On je, na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane, rekao da je glavni cilj iznenadne provere Pacifičke flote povećanje sposobnosti Oružanih snaga Rusije da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa okeana i mora, prenosi RIA Novosti.

Danas u 9 sati (po vladivostočkom vremenu) za Tihookeansku flotu u punom sastavu data je uzbuna i počelo je stavljanje Tihookeanske flote u viši stepen borbene gotovosti, rekao je Šojgu, prenosi RIA Novosti.

Istakao je da, u cilju procene stanja i povećanja spremnosti organa vojnog komandovanja i upravljanja, trupa i snaga za rešavanje predviđenih zadataka u svim strateškim pravcima, Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja praksu sprovođenja nenajavljenih inspekcija.

Šojgu je naveo da su u proveru uključene i Vazdušno-kosmičke snage i jedinice za podršku.

Za neposrednog rukovodioca provere određen je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Evmenov Nikolaj Anatoljevič.

Pacifička flota uvežbavaće odbijanje masovnih raketnih i vazdušnih udara, traženje i uništavanje podmornica, lansiranje torpeda i raketa.

Snimak '’Vagnerovog'’ napada u bahmutu pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube