Najnovije

EKSPLODIRAO AUTOMOBIL ZAHARA PRILEPINA: U vozilu se nalazila njegova ćerka

U Nižnjem Novgorodu je eksplodirao automobil u kojem je bio ruski pisac Zahar Prilepin, prenosi Telegram kanal „112“.

Zahar Prilepin (Ilustracija: Pravda)

Prema preliminarnim podacima, lekari sada pomažu piscu, on je teško povređen. Na licu mesta su pripadnici policije i spasioci. TASS prenosi i da su na lice mesta izašli istražitelji i kriminolozi Istražnog komiteta Rusije za oblast Nižnji Novgorod.

Telegram kanal ratnog reportera Semjona Pegova, WarGonzo, izveštava da se Prilepinova ćerka vozila u automobilu sa Prilepinom. Izbačena je iz automobila, devojčica u eksploziji nije povređena. Istovremeno, poginuo je i lični telohranitelj pisca.

U januaru su mediji pisali da se Zahar Prilepin dobrovoljno prijavio za specijalnu operaciju u  Ukrajini. Potpisao je ugovor sa Rosgbardijom, pošto je ranije služio u OMON-u od 1994. do 1999. godine. Kao deo OMON-a, dva puta je učestvovao u Prvom i Drugom čečenskom ratu. NJegova prva knjiga „Patologije” posvećena je ovim sukobima. Zahar Prilepin ima vojni čin majora Oružanih snaga DNR. Pored toga, od 2017. do 2018. godine obavljao je dužnost zamenika komandanta bataljona specijalnih snaga za rad sa ljudstvom.

O novom imenu Bahmuta ili Artjomovska pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube