Najnovije

SVET JE NA PRAGU TREĆEG SVETSKOG RATA: Pobednika, po definiciji, ne može biti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev govorio je na XI Peterburškom međunarodnom pravnom forumu.

SAD i Rusija (Ilustracija: Pravda)

Zapadni kustosi Ukrajine snažno ga napumpavaju smrtonosnim oružjem i podstiču teror, izjavio je on.

„Naši neprijatelji, njihovi američki i evropski pokrovitelji, snažno pumpaju smrtonosno oružje svih vrsta, podstičući teror u pograničnim delovima Rusije, vršeći sabotaže i politička ubistva – u stvari, oni vode stvar do Trećeg svetskog rata, do globalna katastrofa u kojoj, kao što znate, po definiciji ne može biti pobednika“, rekao je Medvedev.

On je napomenuo da zapadni svet, a posebno SAD, pod sloganom „jačanja vrednosti demokratije“ pokušavaju da dominiraju u ekonomskoj, političkoj i vojnoj sferi.

„Korak po korak, SAD su, uz pomoć svojih saveznika, potčinjavale bilateralne regionalne i univerzalne strukture, u sopstvenim sebičnim interesima delovale u duhu tragičnih farsi DŽordža Orvela, gde su svi jednaki, ali, kao što znate, neki su ravnopravniji od drugih“, dodao je Medvedev.

Rusija ne namerava da trpi ovakvo stanje i spremna je da brani svoje interese i svoje građane, istakao je on.

„Danas sprovodimo specijalnu vojnu operaciju zaštite našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, bezbednosti miliona građana. Očigledno je protiv naše zemlje pokrenut hibridni rat punih razmera“, rekao je Medvedev.

O stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube