Najnovije

RUSKI BOMBARDERI KOD ALJASKE: Podignuti američki lovci

Američki borbeni avioni ispratili su šest ruskih vojnih aviona koji lete u blizini Aljaske, je saopštila Severnoamerička združena komanda vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD), piše Interfaks.

Tu-95MS (Foto: Public)

Kako je saopšteno, SAD su u petak, 12. maja, snimile ruske letelice u zoni PVO sistema Aljaske. Među njima su identifikovani bombarderi Tu-95, tanker Il-78 i lovci Su-35. U operaciji praćenja učestvovali su američki lovci F-16, F-22, tanker KC-135 Stratotanker i avion za rano upozorenje i kontrolu E-3 AWACS.

NORAD napominje da ruski avioni nisu ušli u Sjedinjene Države ili Kanadu i da su bili u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Istovremeno, 12. maja rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su ruski raketni nosači Tu-95MS izvršili planirani let iznad neutralnih voda Čukotskog mora, koje se nalazi između Čukotke i Aljaske. Napominje se da su tokom leta posade vazduhoplova vršile dopunu goriva u vazduhu.

NORAD je 20. aprila takođe izvestio da su američki borbeni avioni ispratili ruske Tu-95 u sistemu protivvazdušne odbrane Aljaske.

Kako vreme prestaje da radi za Rusiju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji