Najnovije

ZELENSKOG ČEKA PAKAO! KATASTROFA U BAHMUTU DOLAZI NA NAPLATU! Američki vojni stručnjaci složni, Putin je zapečatio sudbinu Ukrajine!

Gubitak Bahmuta je postao preskupa lekcija za ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, piše DŽejms Robins za "Tһe American Spectator.."

- Kijev se odlučio na bitku, obećao da će zadržati grad, doveo dodatne trupe i učinio to važnom misijom. Igrali su na sve ili ništa, a sada vidimo rezultate - navodi se u publikaciji.

On je podsetio da je u decembru prošle godine Zelenski, govoreći u Kongresu SAD, rekao da je Bahmut „tvrđava“ Donbasa, bitka u kojoj će „promeniti putanju našeg rata za nezavisnost i slobodu“.

Robins je napomenuo da je na poslednjem samitu G7 u Japanu Zelenski tražio nastavak vojne pomoći i pokajao se zbog gubitka Bahmuta pod lupom medija.

- Nastavak pomoći je kritičan, i zbog toga što je odbrana Bahmuta bila deo ukrajinskog programa snabdevanja prošle zime, kritičari koriste taj poraz kao dokaz rasipanja novca. Oni optužuju Zelenskog za licemerje jer je tada preuveličavao stratešku vrednost grada, a umanjuje je sada - zaključuje Robins.

Ranije je američki oficir Daglas Mekgregor najvećom zamkom u istoriji nazvao bitku za Bahmut u kojoj je ruski glavnokomandujući Vladimir Putin zakopao Oružane snage Ukrajine.

Prema njegovim rečima, u borbama za grad je poginulo najmanje 50.000 ukrajinskiһ vojnika, a mnogi su povređeni.

On je takav rezultat bitke nazvao katastrofom za kijevsku komandu.

Žestok sukob vojnika Kfora i Srba: "Mirovnjaci" nasrnuli na građane koji su mirno protestovali

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube