Najnovije

MEDVEDEV: Britanski zvaničnici mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta

London, zapravo, vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaki britanski zvaničnik može posmatrati kao legitimna vojna meta, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Dmitrij Medvedev (Foto: RIA Novosti)

"Velika Britanija danas deluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj opremu i osoblje kao vojnu pomoć, što znači da de fakto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. Dakle, bilo ko od zvaničnika Velike Britanije, kako vojnih tako i civilnih, koji daju doprinos ratnim naporima, mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta", napisao je Medvedev na Tviteru, komentarišući izjavu britanskog ministra spoljnih poslova DŽejmsa Kleverlija, preneo je TASS.

Britanski diplomata je juče opravdao napade na Moskvu dronovima, rekavši da Ukrajina ima pravo da napada mete na ruskoj teritoriji radi samoodbrane.

"Glupavi zvaničnici u Velikoj Britaniji, našem večnom neprijatelju, treba da upamte da prema univerzalno priznatom međunarodnom pravu, koje reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihova situacija, takođe, može biti kvalifikovana kao ratna", upozorio je Medvedev.

O cilju Čečenskih snaga pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji