Najnovije

STIHIJSKO OPRAŠTANJE OD PRIGOŽINA I UTKINA: Tuga od Vladivostoka do Donjecka (FOTO/VIDEO)

Narod se masovno oprašta od poginulih Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina od Donbasa do Dalekog Istoka.

Poslednji pozdrav (Foto: Telegram)

Kako pišu ruski portali, od Vladivostoka do Donjecka rastu planine cveća posvećene osnivaču Vagnerove grupe Jevgeniju Prigožinu i komandantu Dmitriju Utkinu.

Jedna takva '’planina'’ se pojavila pored kafića '’Separ'’ u Donjecku, gde je ubijen bivši predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko.

Jedan od vojnika, autor Telegram kanala Reverse side of the medal, na društvenoj mreži se posebno oprostio od Dmitrija Utkina, po čijem borbenom nadimku je Vagnerova grupa dobila ime i koji je uvek gledao da ostane u senci:

„Dok svi istražuju šta se desilo i ko je kriv, ovim postom ću se setiti ko je bio Dmitrij Utkin „Vagner“, on je i 09., on je 201.

Dmitrij Valerijevič je bio čovek nepokolebljive volje i snage. Uvek je sve motivisao na uspeh. Ako se u toku bitke preko radio veze čuo glasan zvonki glas 09, onda smo uprkos teškoj situaciji znali da ćemo sigurno pobediti.

09. je došao na KP i uvek kontrolisao kako se bitka odvija. Dobro ju je osećao, znao je kada da odvede ljude, a kada da ih pritisne.

Godine 2014, kada su bile borbe za Lugansk, Vagner je uzeo svog pomoćnika i otišao u izviđanje kako bi sam proučio situaciju. Otvorili su vatru na njihov položaj iz minobacača 120 mm, njegov pomoćnik je poginuo na licu mesta, obe noge su mu otkinute. Utkinu je stomak razderan gelerima. Kada su ga poznati borci vukli, držao je svoja creva u rukama. Sećam se reči mog prijatelja, već tada smo mislili da je gotov!

Kako se ispostavilo, njegovo vreme još nije došlo. Oporavio se od rane i nastavio da se bori.

Zauvek ću pamtiti njegove reči posle prvih juriša: „Danas smo sreli neprijatelja, pogledali ga, i on je nas!“

Neprijatelj ga je takođe lovio u zoni Novog svetskog poretka, redovnim udarima Hajmarsa. Bilo je novih rana, i povratak na front.

Pravi heroj Rusije, nosilac mnogih ordena. Sa sigurnošću mogu da kažem da ljudi poput Utkina više nemamo i nikada nećemo. Hvala Vam na iskustvu ratovanja, Dmitrije Valerijeviču'’, piše u objavi.

Kako dodaju portali, oproštaj od Prigožina i Utkina je postao stihijski.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube