Najnovije

ZAPRETILI IRANSKIM VOĐAMA: Zbrisaćemo vas sa lica zemlje!

Nakon napada na američke baze u Iraku i Siriji, Pentagon je uputio upozorenje Teheranu, nazivajući militantne grupe koje su izvele napade "pro-teheranskim".

Vašington je pozvao Iran da zaustave eskalaciju, a Entoni Blinken, državni sekretar, izrazio je veliku zabrinutost zbog dešavanja na Bliskom istoku, kao i zbog sve učestalijih napada na američke snage.

Istovremeno, direktne pretnje Iranu su stigle iz Izraela.

Ministar ekonomije Izraela, Nir Barkat, poručio je iranskim vođama da će biti “zbrisani sa lica zemlje”, ukoliko pokrenu eskalaciju sukoba.

Barkat je poručio da će iranske vođe biti zbrisane sa lica zemlje ukoliko libanski Hezbolah otvori drugi front Izraelu na severu zemlje.

“Hoće da napadnu Izrael sa svih strana. Ukoliko vidimo da se to dešava, udarićemo pravo zmiju u glavu, a to je Iran.”, kaže Barkat u intervjuu za BiBiSi.

“Nijedan ajatolah u Iranu neće spavati mirno, potrudićemo se da plate veliku cenu, samo ako otvore front na severu.”, kaže Barkat.

Podsećamo, iranski šef diplomatije, Hosein Amir-Abdulahian, negirao je tvrdnje da iza Hezbolaha i drugih militantnih grupa stoji Iran.

On je pre nekoliko dana poručio Izraelu da će pretrpeti “veliki zemljotres” ukoliko se Hezbolah uključi u sukob, ali je tu poruku uputio kao upozorenje, a ne pretnju, znajući da u Izraelu postoji veliki strah od libanske frakcije Hezbolaha.

Naime, smatra se da je libanski Hezbolah veoma dobro naoružan i da poseduje tehnologije visokopreciznog gađanja, a da imaju preko 150 hiljada projektila kojima mogu da gađaju bilo koji deo Izraela.

Ne postoje nikakvi dokazi koji bi doveli Iran u vezu sa Hezbolahom ili drugim pokretima koji deluju vojno u pograničnim pojasevima Izraela, u Iraku i Siriji. Američke ambasade su napadnute nekoliko puta od strane različitih islamističkih pokreta, a izraelske snage na severu zemlje neprestano razmenjuju vatru, ratuju dronovima i imaju sukobe sa Hezbolahom i njihovim savezničkim militantnim pokretima.

Pročitajte OVDE šta je Dačić rekao o Kosmetu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube