Najnovije

RUSKA AVIJACIJA U SIRIJI: Uništeni džihadistički kampovi - Erdoganovi "sateliti"

Borbe u Sirijskoj Arapskoj Republici ne prestaju. Istovremeno, Rusija nastavlja da napada džihadističke grupe u Siriji koje podržava Turska. Tako su 22. oktobra ruske Vazdušno-kosmičke snage pokrenule još jednu seriju udara protiv militanata u provinciji Idlib. Ovo je preneo Military Watch, navodeći neke detalje o tome šta se dogodilo.

Posle brojnih napada na položaje SAA (sirijska arapska armija), Rusi su izvršili tri vazdušna napada, uništivši kamp za obuku, uporište i skladište municije grupe DŽabhat al-Nusra. Većina militanata stacionirana je u provinciji Idlib i uživaju zaštitu turske vojske, koja im daje oružje i municiju, a ponekad i „upreže“ za njih, maskirajući svoje specijalne snage u redovima džihadista.

“Prethodni zajednički pokušaj uništenja ili proterivanja tamošnjih terorističkih snaga početkom 2020. godine, koji je predvodila sirijska vlada uz podršku Rusije i Hezbolaha, osujećen je masovnom vojnom intervencijom Turske na sirijskom tlu, sa velikim napadima na sirijske trupe”, navodi se u izdanju.

Udari na džihadiste dolaze manje od nedelju dana nakon ruskih izveštaja da teroristi koji deluju u zoni deeskalacije Idliba planiraju napade na civile, područja u kojima su stacionirane ruske i sirijske trupe i infrastrukturu koristeći bespilotne letelice i modifikovane VBR. Tada su Rusi i Sirijci uveravali javnost da će preduzeti neophodne preventivne mere. Ovo je usledilo nakon predviđanja da će Ankara i njeni džihadisti nastojati da iskoriste vojnu diverziju Damaska i saveznika Irana i Hezbolaha od strane Izraela na jugu zemlje kako bi postigli vojne dobitke na severu Sirijske Arapske Republike.

Pročitajte OVDE o kineskom osvajanju Meseca

Izvor: TV Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube