Najnovije

KOALICIJA ZA UNIŠTENJE IZRAELA: Hezbolah nikad nije poražen, moguć upad Asadove vojske! (VIDEO)

Plan Benjanina Netanjahua je da etnički počisti Palestince. NJegova borba je da Palestinaca u Gazi uopošte ne bude. Svih dva miliona i dvesta-trista hiljada ljudi on hoće da pošalje u Egipat, rekao je Branko Pavlović, advokat, analitičar i jedan od lidera pokreta „Mi - glas iz naroda“ gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

Palestina (Foto: Pixabay)

Kako je rekao, razvoj događaja može da ide u nepredvidivim pravcima.

- Neki događaj sam po sebi počne da kreira sledeći događaj koji niko od planera nije hteo. Tako da ishod može biti nešto što niko nije hteo. Tako da se ide ka samoubistvu Izraela, i samoubistvu Zapada ako bi došlo do pojačavanja eskalacije. Zato će sigurno jačati snage u Americi koje će ići ka tome da se ekslacija zaustavi – uveren je on.

Po njegovim rečima, ako bi Izrael krenuo sa kopnenom intervencijom na uništenje Hamasa, „što je nemoguće, jer ne možete ubiti ideju“, Izrael bi imao oko 15.000 mrtvih, samo u Gazi.

- Hezbolah na jugu Libana sa druge strane je pokazao da može da se frontovski suprotstavi Izraelu. Veoma dobro su vojnički pripremljeni, dobro naoružani i jedina su muslimanska formacija koja nikad nije poražena od Izraelske vojske. Imaju oko 150.000 raketa, od čega 50.000 modernih – ukazao je Pavlović.

On je dodao da je moguće i učešće Hezbolahovih divizija i iz Sirije i Asadovih jedinica iz Sirije iz pravca Golanske visoravni.

- Sa tom eskalacijom bi se uključile i Turska, Egipat, Iran i Jordan. Izrael bi bio potpuno uništen. Otuda i oklevanje da se uđe u Gazu, prošlo je dve nedelje od ultimatuma da se tamošnje stanovništvo iseli za 24 sata – zaključuje analitičar.

Pavlović primećuje da, dok je Ukrajina sklonjena iz pažnje svetske javnosti, gubici ukrajinske vojske su mnogo veći nego gubici Hamasa u Gazi.

Pavlović je govorio i pokretu „Mi glas iz naroda“ koji će izaći na parlamentarne izbore sa novim, neokaljanim imenima. Izneo je plan koji će, kako veruje, dovesti do uspeha na izborima, kao i delove programa. O tome kakve reforme planira „Mi glas iz naroda“, ali i zašto je Putin izdao naredbu da Mig-31 sa kinžalom bude u neprekidnoj patroli međunarodnim vazdušnim prostorom iznad Crnog mora, pogledajte u emisiji na jutjub kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube