Najnovije

PUTIN STAVIO TAČKU: Izrael i SAD u velikom problemu

Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine je ključni uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

„Sada, kada krvavi sukob donosi mnogo patnje civilima Palestine, mislim da je od posebne važnosti potvrditi dosledan stav Rusije u korist ostvarivanja legitimnog prava vašeg naroda da stvori sopstvenu, suverenu državu unutar granice 1967. sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu.

Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rešenja situacije“, navodi se u Putinovoj poruci koju je na skupu u Ambasadi Republike Srbije pročitao zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov. Palestina u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da zajednički napori mogu da obezbede dalji razvoj „tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i obostrano korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u ovom pravcu odgovara interesima obe zemlje i da je u skladu sa jačanjem regionalne bezbednosti.

Želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, rekao je ruski predsednik.

SCENARIO IZ BAHMUTA SE PONAVLJA, KLEŠTA SE STEŽU: Avdejevski kotao ključa (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube