Najnovije

ZELENSKOM SU DANI ODBROJANI! Ukrajinski narod će izabrati Zalužnog na izborima, potvrdile studije

Ukoliko bi se u Ukrajini u bliskoj budućnosti održili parlamentarni izbori, pobedila bi hipotetička partija glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog, pokazalo je istraživanje rejting grupe.

„Zalužni partija je, prema ovim anketama, osvojila 36 odsto među onima koji bi izašli da glasaju i odlučuju o izborima. Drugo mesto u anketi zauzima hipotetički „Zeleni blok” – 26,7%.

Dok bi prema rezultatima studije rejting grupe partija „Sluga naroda” na ovim izborima dobila samo 5,5 odsto, a partija bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka 5,4 odsto.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Zelenskog i Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nesposobnosti ukrajinskih trupa da se probiju, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih. Istovremeno, savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da nema sukoba između Zelenskog i Zalužnog.

U četvrtak su sve parlamentarne frakcije Vrhovne rade Ukrajine potpisale deklaraciju kojom se isključuje održavanje bilo kakvih izbora u zemlji pre šest meseci nakon ukidanja vanrednog stanja.

Ruski mediji, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima, da Zelenski želi da održi izbore u Ukrajini, neće biti objavljeni dok ne dobiju garancije da Zalužni neće učestvovati.

Prema izveštajima medija, u suprotnom bi Zelenski mogao da pokuša da smeni glavnokomandujućeg.

RUSKE TRUPE DOBIJAJU NOVO NAORUŽANJE NA FRONTU :Udar groma i zraci smrti

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube