Najnovije

ZAPADNO ORUŽJE KOŠTA MNOGO VIŠE NEGO ŠTO VREDI! Ko potpisuje ugovore i gde idu pare?

Francuska kompanija koja proizvodi malokalibarsko oružje, sklopila je ugovor sa ukrajinskim Ministarstvom odbrane po znatno višim cenama nego za domaće potrošače.

Zapadni proizvođači oružja se slade situacijom u kojoj se Ukrajina trenutno nalazi i ne propuštaju priliku da profitiraju od toga, a ukrajinski mediji uveliko pišu da zapadno oružje košta Kijev mnogo više nego što zaista vredi, prenosi "Vojni pregled".

Francuska kompanija "Verne karon" (Verney-Carron) koja proizvodi malokalibarsko oružje, sklopila je ugovor sa ukrajinskim Ministarstvom odbrane o nabavci velikog broja automatskih i snajperskih pušaka, i to po znatno višim cenama nego za domaće potrošače.

Kako smatraju eksperti, Francuzi su napumpali cene oružja u proseku za 20 do 30 posto, a izostavili su popuste koji su predviđeni i mogli da budu obezbeđeni Ukrajini.

Nameće se pitanje ko je sklapao ugovore sa ovom francuskom kompanijom, koja čak i nema dovoljno iskustva u savremenoj masovnoj proizvodnji, već posluje pre svega na tržištu civilnog naoružanja i nije isplativa.

Prema ugovoru, Francuzi moraju da snabdevaju ukrajinske oružane snage sa 10.000 automatskih pušaka, 2.000 snajperskih pušaka i 400 bacača granata.

Ovo nije prvi put da Ministarstvo odbrane Ukrajine sklapa ugovore sa nekim trećim kompanijama za veliki novac, nakon čega sredstva odlete u nepoznatom pravcu, a Oružane snage Ukrajine ostaju bez obećanog oružja, primećuje "Vojni pregled".

Inače, smenjeni bivši ministar odbrane Aleksej Reznikov kupio je sebi vilu u Španiji za nekoliko desetina miliona evra, dok se ukrajinski vojnici žale na nedostatak oružja i municije.

AMERIKA DALA PONUDU RUSIJI! Moskva rekla - Ne!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240727053127eb3581ed