Najnovije

DRŽAVNI UDAR U KIJEVU? Ukrajinski političar predviđa tu mogućnost

Državni prevrat u Ukrajini je moguć, ukoliko ga izvedu vojnici, ocenio je ukrajinski opozicioni političar i predsednik saveta pokreta „Druga Ukrajina” Viktor Medvedčuk, povodom deset godina od državnog prevrata poznatog kao Majdan.

Medvedčuk je u intervjuu za „RIA Novosti” istakao da bi taj novi prevrat mogli da izvedu vojnici koji su već ratovali i koji se trenutno više ne nalaze na frontu, a koji su nezadovoljni i u bezizlaznom položaju. Oni su, kako je objasnio, ranjeni i „nezadovoljni svime” – i „medicinskim uslugama i lečenjem koje se ne sprovodi, jer u zemlji nema novca, a ukoliko ga i ima ono nestaje zbog korupcije”.

Ovakav scenario Medvedčuk smatra da bi bio moguć i dodaje da bi se u tom slučaju radilo o „burnom ustanku”, budući da Zapad kontroliše sve manje ili više aktivne akcije otpora trenutnom sistemu.

„Moguće je izvesti bilo kakav državni prevrat ukoliko se organizuje još jedan Majdan. Ali, ukoliko Zapad taj Majdan ne podržava, odnosno, da prevedem, ne finansira – onda od toga neće biti ništa. I to je sigurno tako”, podvukao je.

Stoga, ukoliko dođe do još jednih predsedničkih izbora, onda će Zapad na njima određivati ko će pobediti, a ne narod, zaključio je.

„Zapad će odlučiti ko može da zameni Zelenskog, ako želi da ga smeni. Ako ne budu hteli da ga smene, onda će on ostati na mestu predsednika”.

Ipak, Medvedčuk ocenjuje da ta prozapadna opozicija u Ukrajini u vidu Klička, Timošenko i Porošenka neće ništa promeniti, čak i ukoliko dođe do smene vlasti i dodaje da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nije pripremljen da upravlja jednom zemljom, bez obzira što je već pet godina pri vlasti, prenosi RT Balkan.

MOSKVA SADA VEĆ ZVANIČNO - Izneti dokazi posle čišćenja Avdejevke

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024072705524415c094c3