Najnovije

ŠOKANTNA IZJAVA AMERIČKOG KONGRESMENA: Svu palestinsku decu treba pobiti

Republikanac Endi Ogls iz države Tenesi je naveo da Hamas i Palestinci "20 godina napadaju Izrael i da je vreme da plate".

"Svu palestinsku decu u Pojasu Gaze treba pobiti", izjavio je republikanski kongresmen Endi Ogls iz države Tenesi, odgovarajući na pitanje propalestinskog aktiviste o zverstvima koja izraelska vojska čini u enklavi.

Na video-snimku, snimljenom prošle nedelje, koji se ovih dana pojavio i na društvenim mrežama, vidi se kako aktivisti pitaju Oglesa da li je svestan "genocida koji se trenutno dešava u Palestini" i da li je pozvao na prekid vatre. 

"Videla sam slike uništenih dečijih tela. Tu decu bombarduju mojim poreskim dolarima", rekla je kongresmenu jedna žena.

A onda je usledio njegov zapanjujući odgovor.

"Znate šta? Mislim da bismo ih sve trebalo pobiti, ako ćete se tako osećate bolje. Hamas i Palestinci napadaju Izrael već 20 godina. Vreme je da plate", rekao je Ogls.

Ova izjava američkog zvaničnika izazvala je talas negodovanja na društvenim mrežama, pa ga je tako jedan od korisnika ovih platformi, nazvao "saučesnikom u ubistvu i ubistvu dece" i pozvao na njegovu smenu.

"Draga Ameriko, kada vidiš morone poput Endija Oglsa, znaj da on ne predstavlja ono što osećaju svi iz Tenesija. Ovo je užasno i odvratno", tvitovao je jedan Amerikanac.

Drugi je rekao da zvaničnika "treba osuditi zbog toga što javno zagovara i podstiče genocid nad Palestincima".

Organizacija "Sejv d čildren" pre dva dana je objavila da su od početka eskalacije sukoba "izraelske snage ubijale i sakatile decu u pojasu Gaze neviđenom brzinom i obimom". Ubijeno je oko 12.400 dece, a još hiljade se vode kao nestale. Osim toga, 100 palestinskih mališana je ubijeno na Zapadnoj obali.

Organizacija je u januaru takođe  izvestila  da je u proseku oko desetoro dece dnevno gubilo jednu ili obe noge u palestinskoj enklavi od početka ofanzive Izraela. Mnoge od ovih amputacija su izvedene bez anestezije.

PALO JOŠ JEDNO UKRAJINSKO UTVRĐENJE! Viori se ruska zastava kao znak pobede

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube