Najnovije

NAGORNO-KARABAH NIJE KRAJ: Azerbejdžan sprema novi rat protiv Jermena!?

Azerbejdžanska vojska našla se pod vatrom sa jermenske teritorije. Ovu izjavu dalo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. Eksperti, međutim, primećuju da su slične izjave stigle iz Bakua uoči eskalacije u avgustu-septembru prošle godine, piše na ruskoj uticajnoj blog-mreži Kont.

Tada je, podsetimo, i azerbejdžanska vojska nekoliko puta optužila svoje jermenske kolege za oružane provokacije. I ubrzo nakon toga, Baku je započeo operaciju konačnog vraćanja Nagorno-Karabaha. Na kraju se završilo stvarnom predajom Jermenije. Ali, očigledno, to nije bilo dovoljno za Azerbejdžan.

Jerevan je već nekoliko puta poslednjih nedelja izjavio da Baku planira da započne novi rat u regionu, sa ciljem da preuzme kontrolu nad nekoliko teritorija koje Azerbejdžan smatra svojim. Pod raznim izgovorima, Baku i dalje odbija da potpiše mirovni sporazum sa Jerevanom.

S tim u vezi, izjave o granatiranju njihove vojske, koje dolaze iz Bakua, više liče na informativnu pripremu za sledeću invaziju azerbejdžanske vojske na teritoriju Jermenije.

Podsetimo, Jerevan je pre nekoliko dana najavio zamrzavanje učešća u ODKB. S tim u vezi, u slučaju oružanog sukoba, Jermenija neće moći da računa na pomoć Moskve i drugih saveznika po ovom ugovoru. Ali, verovatno, jermensko rukovodstvo se oslanjalo na zapadnu pomoć. A ovo bi moglo da se završi veoma loše po zemlju.

Pročitajte OVDE o stanju na ukrajinskom frontu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube