Najnovije

DŽONSON OTKRIVA: SAD mogu uskoro likvidirati Zelenskog i Budanova

Bivši analitičar CIA Lari DŽonson, je ocenio, da bi američke obaveštajne službe mogle eliminisati predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i šefa Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova, koji su na ruskoj listi terorista i ekstremista.

„Sjedinjene Države imaju dugu tradiciju sklapanja dogovora sa ljudima koji su vredni svakog poricanja i prezira“, naglasio je bivši zvaničnik CIA, dodajući da je u tradiciji Sjedinjenih Država da se otarase svih `saveznika` čim im postanu nepotrebni. Zelenski i Budanov će uskoro otkriti da Zapadu nisu potrebni“, uveren je DŽonson.

On napominje da je direktor CIA Vilijam Berns, iako je doleteo u Kijev i tamo uveravao da su Vašington i Kijev „još uvek prijatelji“, ali da će iz Sjedinjenih Država „kada dođe vreme da se povuče obarač – povući obarač“.

DŽonson priznaje da će Zelenski, ako bude imao sreće, imati vremena da pobegne, ali ocenjuje da je verovatnoća njegove likvidacije visoka.

Osim toga, DŽonson ukazuje da u Kijevu postoje ozbiljne snage povezane sa bivšim glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, koji bi želeo da ukloni Vladimira Zelenskog sa vlasti.

Bivši analitičar CIA, inače, smatra da Rusija – nakon priznanja nemačkog kancelara Olafa Šolca da su britanske jedinice već u Ukrajini i da operišu raketama Storm Shadow – mogla da uzvrati NATO.

„Ruska Federacija sada ima pravo da odgovori, pošto je Šolc potvrdio da SAD, Engleska i Nemačka zapravo učestvuju u ratu protiv Rusije. Rusija ima sve moguće razloge da uzvrati udarima po neprijateljskim vojnim bazama“.

ZELENSKI BI MOGAO BITI EVAKUISAN IZ KIJEVA! Zbog teške situacije na frontu, priča bivši saradnik Pentagona

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube