Najnovije

SAVEZNICI RUSIJE SNABDEVAJU UKRAJINU MUNICIJOM? Reakcija iz Moskve

Informaciju o isporuci granata Oružanim snagama Ukrajine od strane saveznika Rusije treba proveriti, kaže predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Grigorij Karasin.

Foto: ZSU

U razgovoru za Lenta.ru, on je odgovorio na članak lista The Wall Street Journal o pomoći Kijevu iz zemalja prijateljski nastrojenim prema Moskvi.

„Volstrit džurnal, mislim, samo izražava svoje želje. Ne isključujem da Amerikanci i članice NATO-a pokušavaju da ohrabre sve one koji razmišljaju o mogućnosti isporuke oružja nama neprijateljskim zemljama, Ukrajini, kako bi zaoštrili sukob. Ovo treba proveriti, ovo je prilično ozbiljna tema i potreban je profesionalan, pažljiv pristup. Ali iznošenje takvih teza je još jedan primer izazivanja novih sukoba i oštrine u tekućem ukrajinskom sukobu“, rekao je senator.

Prema pisanju lista The Wall Street Journal, neki saveznici Rusije isporučuju granate Ukrajini. Nekoliko čeških zvaničnika izjavilo je listu o tome. Međutim, imena ovih država se ne pominju.

Istovremeno, novinari su istakli da su partneri Moskve u Aziji i Africi odbili da pošalju oružje i municiju Ukrajini na zahtev SAD. List takođe piše da Vašington i zemlje NATO-a ostaju glavni snabdevači Kijeva oružjem.

O poniženju Amerike u Africi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube