Najnovije

TAKO SE TO ZAVRŠAVA - IZDALI RUSKU FEDERACIJU: Sad im Zapad rešava problem, naravno na njihovu štetu

Ako Jerevan ne ispuni zahteve Bakua o predaji pograničnih seoskih eksklava iz sovjetskog doba, odnosno ako odbije da razgovara o pitanjima razgraničenja i demarkacije granice, mogao bi da izbije rat, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan na sastanku sa stanovnicima jednog od naseljenih mesta.

„Naš zadatak je da imamo granicu koja će sa međunarodnog stanovišta i de jure postati barijera i na toj granici neće biti dozvoljeno da se puca. Izgradićemo puteve, stanovnicima pograničnih sela ćemo obezbediti sve što je neophodno. Platićemo nadoknadu tamo gde bude potrebno“, rekao je Pašinjan.

Međutim, kako je istakao, postoji i drugi scenario. Pašinjan je rekao da sada može da ustane, ode iz sale i kaže da neće biti nikakvog razgraničenja.

„Možemo da izađemo odavde i kažemo: nećemo to, to i to. To znači da će do kraja nedelje početi rat“, dodao je on.

Kako je istakao, čak zna i kako će se taj rat završiti: meštani će ga dočekati na glavnom trgu u Jerevanu i kritikovaće ga što nije delovao kada je imao takve informacije.

Komentarišući izjavu Pašinjana, zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je trenutna situacija rezultat konsultacija Jerevana sa Zapadom i da ni na koji način nije povezana sa Rusijom.

Prethodno je pres-služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva saopštila da Baku u okviru procesa razgraničenja zahteva oslobađanje sela koje je Jermenija okupirala. Istovremeno, azerbejdžanska strana ne priznaje pisanja jermenskih medija o tome da se 31 selo navodno nalazi pod okupacijom Azerbejdžana.

TU NEMA DOSTAOJANSTVA, TO JE SRAMOTA I ŠAMAR: Pavić žestoko o temi Generalštaba i ustupka Amerikancima

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube