Najnovije

FSB: SAD, Britanija i Ukrajina stoje iza terorističkog napada u Moskvi

Kijev je organizovao pripremu za borce na Bliskom istoku, a kasnije je bilo planirano da ih u Ukrajini dočekaju kao heroje, kaže šef FSB-a.

Ukrajinska služba je povezana sa terorističkim napadom na "Krokus siti" kod Moskve, a zajedno sa njom iza napada stoje i SAD i Velika Britanija, rekao je danas šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov za novinara Pavla Zarubina.

On je dodao da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov legitimna meta za Oružane snage Rusije, kao i svi oni, koji čine zločine protiv Ruske Federacije, nakon čega je obećao da će Moskva odgovoriti na napade. 

Bortnjikov je dodao da je Kijev organizovao pripremu za borce koji su izveli teroristički napad na Bliskom istoku i otkrio da su teroriste u Ukrajini hteli da dočekaju kao heroje.

"Banditi su planirali da odu u inostranstvo, odnosno na teritoriju Ukrajine. Tamo su ih čekali. Ova informacija se sada razrađuje", prokomentarisao je. 

Iz FSB-a još poručuju da Moskva za sada ne zna ko je naručio teroristički napad, ali zna ko je vrbovao ljude, i ko je organizovao operaciju.

Dodaje se i da je informacija koju je ambasada SAD uputila da se u zemlji priprema teroristički napad bila opšteg karaktera, na šta je, kako kaže šef FSB-a, Moskva odreagovala.

Zapad i Kijev su želeli da destabilizuju situaciju u Rusiji i izazovu paniku u društvu, objašnjava Bortnjikov, i upozorava da pretnja od novog terorističkog napada u zemlji još postoji.

NOVI RUSKI UDAR! Pogođeni ukrajinski komandni centri i objekti Službe bezbednosti Ukrajine

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube