Najnovije

LUKAŠENKO IZNEO DO SAD NEPOZNATE DETALJE O MASAKRU U MOSKVI: Teroristi su pokušali da pobegnu u Belorusiju

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da su napadači koji su izvršili masakr u koncertnoj dvorani “Krokus” u Moskvi pokušali da pobegnu u Belorusiju.

NJegovi komentari, koje je prenela beloruska novinska agencija Belta, podrivaju narativu Moskve da je u napad bila umešana Ukrajina i da su teroristi pokušali da pobegnu tamo, piše “Gardijan”.

Islamska država je nekoliko puta rekla da je odgovorna za masakr u petak u Moskvi i mediji povezani sa grupom objavili su grafičke snimke napadača u koncertnoj dvorani. Dok je ruski predsednik Vladimir Putin priznao da su radikalni islamisti sproveli napad, on je sugerisao da je Ukrajina imala ulogu u tome.

- Nisu mogli da uđu u Belorusiju. NJihovi rukovodioci… znali su da bi bila veoma loša ideja da pokušaju da uđu u Belorusiju jer je Belorusija odmah pojačala mere bezbednosti – rekao je Lukašenko.

On je dodao da ga je Rusija obavestila o napadu nekoliko minuta nakon što je počeo i da je, kao odgovor, pojačao bezbednost zemlje.
- Zato nije bilo šanse da uđu u Belorusiju. Shvatili su to i okrenuli se i krenuli ka ukrajinsko-ruskoj granici – rekao je Lukašenko, preneo je “Gardijan”.

VELEOBRT NAKON MASAKRA: Nešto se čudno dešava u Rusiji

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube