Najnovije

ŠOKANTAN POTEZ ZELENSKOG: Okružuje se ruskim ljudima, sad doveo i FSB-ovca!

Predsednik Komisije Javne komore Rusije za pitanja suvereniteta, patriotskih projekata i podrške veteranima Vladimir Rogov rekao je da se u biografiji novog sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksandra Litvinjenka nalazi „ zanimljiv detalj” vezan za ruske specijalne službe.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u utorak razrešio Alekseja Danilova sa mesta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, zamenivši ga Litvinjenkom, koji je ranije bio na mestu šefa Spoljne obaveštajne službe.

- Postoji zanimljiv detalj u Litvinjenovoj biografiji, koji će u Ukrajini biti shvaćen kao „izdaja“. Litvinjenko je svojevremeno diplomirao na Institutu za kriptografiju, komunikacije i informatiku na Akademiji FSB-a Ruske Federacije u Moskvi - rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Litvinjenko je studirao u Rusiji , usvajajući tradicije ruskih specijalnih službi, ali se potom zakleo na vernost ukrajinskom nacionalističkom režimu.

Podsetimo, Ukrajina je, nakon smene generala Valerija Zalužnog, za glavnokomandujućeg vojske imenovala Aleksandra Sirskog. 

Ruska redakcija RT ranije je saznala da roditelji Sirskog žive na teritoriji Rusije, i da se stide onoga čime se bavi njihov sin. NJihova komšinica, takođe, je izjavila da je Sirski ranije govorio porodici da mrzi Ukrajince, sa kojima radi u štabu.

Rođen je 1965. godine u Vladimirskoj oblasti današnje Rusije, ali od osamdesetih godina prošlog veka živi u Ukrajini. Ipak, studirao je u Moskovskoj višoj vojnoj komandnoj školi.

LUKAŠENKO IZNEO DO SAD NEPOZNATE DETALJE O MASAKRU U MOSKVI:...

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube