Najnovije

UBIJEN POLJSKI GENERAL NA FRONTU: Odjeknulo kao bomba, ruska vojska digla podzemni bunker u vazduh

Na taj bunker su usmerili teške i razorne fugasne avio bombe, a na kraju i  balističku taktičku raketu Iskander. Po svemu sudeći, bar jedan od tih napada bio je koban za grupu visokih oficira NATO. Ne znaju se ni broj ni činovi poginulih i ranjenih vojnih lica Ukrajine i nATO, ali su ovi poslednji odmah u potpunoj tajnosti evakuisani u Poljsku.

Moskovski vojni ekspert Aleksandar IVANOVSKI: „Tako je bilo prošlog leta nakon napada na bunker Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku. Napad je izveden visokopreciznim oružjem na privremeno mesto razmeštaja 56. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Ubijena su dva generala, oko 50 oficira i preko 20 plaćenika i savetnika. A šta je sa uništenim bunkerom sa generalima u Lavovu?“.

Neki ruski elektronski mediji objavili su da su ruske rakete pogodile u zemlju ukopani betonski bunker Oružanih snaga Ukrajine kod grada Časov Jar.

Sudeći po onome što je `procurilo`, bio je to udar po moćnom armirano-betonskom bunkeru sa šest `spratova` pod zemljom.

Sam vazdušni napad na bunkeru dogodio se u momentu dok je u njemu bio u toku sastanak visokih oficira Oružanih snaga Ukrajine i amrija zemalja NATO.

U bunkeru su u tom momentu mogli biti  američki i poljski generali.

Rusi su na bunker usmerili teške i razorne fugasne avio bombe, a na kraju i  balističku taktičku raketu Iskander.

 Po svemu sudeći, bar jedan od tih napada bio je koban za grupu visokih oficira NATO-a.

Ne znaju se ni broj ni činovi poginulih i ranjenih vojnih lica Ukrajine i nATO, ali su ovi poslednji odmah u potpunoj tajnosti evakuisani u Poljsku.

A odatle je stigla informacija da je u slobodno vreme od dužnosti poljski brigadni general Adam Marčak iznenada preminuo „prirodnom smrću“. Gde se smrt dogodila i zbog čega - nije objavljeno. Ali, poljski general je smrtonosne rane mogao zadobiti u Časovom Jaru.

Marčak je u BiH bio na čelu štaba Eufora.

Inače, slični slučajevi sa oficirima NATO dešavali su se već više puta.

General američke vojske Entoni Pots poginuo je dok je navodno upravljao svojim malim avionom.

General francuske vojske Žan-Luj Žoržlen poginuo je dok je sam planinrio u Pirinejima.

U bazi američkog ratnog vazduhoplovstva istovremeno je bilo ubijeno 17 vojnika.

Mnogi slučajevi „čudnih smrti“ dešavaju se, po pravilu, nakon ruskih masovnih napada na ukrajinske „centre odlučivanja“: štabove i komandna mesta.

Moskovski vojni ekspert Aleksandar Ivanovski ukazuje:

Tako je bilo prošlog leta nakon napada na bunker Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku. Tada je naše Ministarstvo odbrane zvanično saopštilo da je napad izveden visokopreciznim oružjem na privremeno mesto razmeštaja 56. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Ubijena su dva generala, oko 50 oficira i preko 20 plaćenika i savetnika.

A šta je sa uništenim bunkerom sa generalima u Lavovu? Siguran sam da je svuda bilo žrtava među stranim stručnjacima, pa čak i generalima NATO-a. Dakle, smrt poljskog brigadnog generala od rakete ili eksplozivne bombe je sasvim „prirodna“.

MAKRON SE SVETI RUSIJE PREKO SRBIJE: Umislio da je Napoleon, stižu potvrde iz Moskve

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube