Najnovije

ODGOVOR IRANA BIĆE BRUTALAN! Izrael preterao sa pretnjama

Iransko rukovodstvo je nekoliko godina izjavljivalo da ne namerava da stvara nuklearno oružje, a razvoj atomske energije je isključivo u miroljubive svrhe.

Kao odgovor na potencijalne pretnje Izraela iranskim nuklearnim postrojenjima, brigadni general Ahmad Hagtalab, komandant Korpusa za zaštitu i bezbednost iranskih nuklearnih centara IRGC-a, upozorio je da bi svaka agresija na Iran rezultirala snažnim odgovorom, upoređujući je sa istorijskim Istinitim obećanjem operacija.
Iran bi takođe mogao da preispita svoju nuklearnu politiku u svetlu pretnje iz Izraela.

- Ako Izrael pokuša da iskoristi pretnju napadom na nuklearne centre naše zemlje kao sredstvo pritiska na Iran, moguće je i zamislivo da bi Islamska Republika mogla da preispita svoju nuklearnu doktrinu i politiku, potencijalno odstupajući od ranije objavljenih stavova - citiran je Hagtalab. navodi novinska agencija Tasnim.
U razgovoru za novinsku agenciju Tasnim, komandant je rekao da je Iran spreman da odbije sve izraelske napade na svoja nuklearna postrojenja, pošto je identifikovao lokaciju „svih izraelskih nuklearnih objekata“ i spreman je da udari na njih u svakom trenutku u slučaju agresije iz Tel Aviva

Hagtalab je naglasio da se Iran već duže vreme suočava sa pretnjama, uključujući sabotažu i terorizam, iz Izraela.

- Iran je od samog početka bio spreman da se suprotstavi pretnjama iz Izraela. Zahvaljujući upotrebi pasivnih odbrambenih planova, kao i najsavremenijeg naoružanja, zahvaljujući rasturanju nuklearnih objekata širom Irana, spremni smo da se suprotstavimo svakoj pretnji od Izrael našim nuklearnim objektima - rekao je Hagtalab.

General IRGC-a je istakao posvećenost Irana poštovanju međunarodnih protokola koji regulišu zaštitu nuklearnih objekata, dok je takođe naglasio spremnost nacije da se brani od bilo kakvog akta agresije. U svetlu nedavnih napada na iranske interese, kao što je napad na kompleks iranske ambasade u Siriji, Hagtalab je pripisao bezbednost iranskih nuklearnih kompleksa odbrambenim strategijama zemlje i najsavremenijim objektima.
Iranska Islamska revolucionarna garda (IRGC) je 13. aprila pokrenula masivan napad dronom i projektilima na Izrael kao odgovor na vazdušni napad Tel Aviva na zgradu konzularnog aneksa pored iranske ambasade u Damasku 1. aprila, koji je uništio zgradu i ubio sedam pripadnici IRGC-a, uključujući dva generala. Nakon tog udara, Teheran je obećao da će uzvratiti.

Prema rečima načelnika štaba iranskih oružanih snaga Mohameda Bagherija, operacija True Promise imala je za cilj da udari izraelski obaveštajni centar koji se nalazi u planinskom lancu DŽabal aš Šejh duž granice sa Sirijom, koji je davao informacije za napad na iransku ambasadu u Siriji. prestonicu Damaska, kao i vazdušnu bazu Nevatim u kojoj se nalaze borbeni avioni F-35.

Bageri je 14. aprila rekao novinskoj agenciji Fars da su objekti u velikoj meri uništeni i ostavljeni da ne rade.

NJujork tajms je objavio, pozivajući se na dva izraelska zvaničnika, da je Iran lansirao 185 dronova, 36 krstarećih projektila i 110 raketa zemlja-zemlja. Portparol Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari rekao je da je Izrael presreo 99 odsto vazdušnih ciljeva koje je ispalio Iran, uključujući sve dronove.

PRŽE I ZEMLJU I NEBO: Pogledajte udare "Solncepeka" - raketiranje snagom sunca! (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube