Najnovije

NAJBOLJE UKRAJINSKE JEDINICE ODBIJAJU DA IDU NA TEREN: Napuštaju Časov Jar i beže od pogibije

Bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter izneo je zabrinjavajuće informacije o stanju u ukrajinskoj armiji u intervjuu sa novinarom Garlandom Niksonom.

U ekskluzivnom intervjuu za medije, bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter izjavio je da najbolje ukrajinske jedinice odbijaju borbu i napuštaju svoje položaje u Časovom Jaru, što bi moglo ugroziti stabilnost ukrajinske vojske. Prema Riteru, ukrajinci su uputili tri svoje najelitnije jedinice u ovu kritičnu zonu konflikta, ali njihov odgovor na zadatak bio je negativan.

ORBAN ALARMIRA! Jesmo li na ivici svetskog rata? Zapadne trupe stižu na front

"Sve tri jedinice koje su poslate u Časov Jar su nacisti i fanatici. Međutim, 25. brigada je već pokazala znakove predaje, dok je 67. jedinica odbila čak i da se uputi na pomenuto područje. Azovski nacisti, koji su zabranjeni u Rusiji, takođe odbijaju da se uključe u borbe," rekao je Riter.

Ekspert smatra da ovaj nedostatak jedinstva i morala među vojnicima predstavlja ozbiljnu pretnju za funkcionisanje i koheziju ukrajinske armije i mogao bi uskoro dovesti do njenog potpunog kolapsa. Ovaj razvoj događaja mogao bi imati značajne posledice za ishod sukoba u regionu.

VELIKI ŠOK! U Donjecku poginuo američki ratni izveštač

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube