Najnovije

ULETI U METU I EKSPLODIRA! Iranska vojska objavila snimak novog jurišnog drona

Iranska vojska predstavila je danas novi jurišni dron dizajniran da uleti u mete i eksplodira, poput onih koje koristi Rusija u ratu u Ukrajini.

Državna novinska agencija Tasnim objavila je da je nova iranska bespilotna letelica, čije ime nije navedeno, slična ruskom dronu Zala Lancet, koji je prvi put proizveden 2020.
Uz vest je objavljen i video snimak novog drona.

Iran tvrdi da je napravio veliki napredak u proizvodnji bespilotnih letelica poslednjih godina, a ruske snage u invaziji na Ukrajinu intenzivno koriste dronove iranske proizvodnje.

SAD, Velika Britanija i Kanada uvele su krajem protekle nedelje nove sankcije protiv Teherana usmerene na proizvodnju i izvoz bespilotnih letelica te zemlje, nakon iranskih vazdušnih napada na Izrael, a Iran je ljutito osudio sankcije.
- Te sankcije neće uticati na našu volju, naprotiv... one će samo ojačati volju naših vojnih snaga i nezavisnost - rekao je Naser Kanani, portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kanani je ocenio da Iran ima legitimno pravo da se naoružava sa ciljem odbrane zemlje, baš kao što je legitimno poduzeti vojnu akciju protiv neprijateljske agresije poput izraelske.

Iranski napadi na Izrael usledili su nakon izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranskog konzulata u Damasku, u kojem su među ostalima ubijeni visoki oficiri Islamske revolucionarne garde.

DVA'ES ČETVRTE "LIDL" UDARIO: Nemačka kompanija "Lidl" ukinula oglašavanje "proruskim medijima" u Srbiji

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240512222329e015a628