Najnovije

DETONACIJA! Ruske snage pogodile štab ukrajinske vojske u Odesi

Koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina javlja da su Odesom odjeknule tri eksplozije, od kojih je jedna u blizini trga gde se nalazi štab "Pivdenj".

Oružane snage Rusije su protekle noći pogodile štab ukrajinske vojske u blizini trga Kulikovo polje u Odesi, rekao je koordinator tajne organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji koju kontroliše Ukrajina Sergej Lebedev.

"Sinoć je pogođen centar Odese. Naši članovi javljaju da su gradom odjeknule tri eksplozije. Druga se čula iz pravca trga gde se nalazi štab 'Pivdenj'", rekao je Lebedev.

Prema njegovim rečima, u tom pravcu je viđeno više automobila hitne pomoći, vojska i Služba bezbednosti Ukrajine koja je ogradila trg.

"Između dve eksplozije se čulo puštanje rakete sistema PVO iz pravca Školskog aerodroma, a onda se čula još jedna eksplozija", dodao je Lebedev.

Osim toga, u 23:40 se jači zvuk sa detonacijom čuo u blizini luke u gradu Černomorsku (bivši Iljičevsk).

Prema onlajn mapi Ministarstva za digitalne transformacije Ukrajine, 30. aprila u 23:27 objavljena je uzbuna za vazdušni napad u Odeskoj oblasti, koji je trajao približno 50 minuta.

Pritom, ruske snage su pogodile hangar sa ukrajinskom vojnom tehnikom u Dmitrovki u Nikolajevskoj oblasti, dodao je Lebedev i naveo da su u protekla 24 sata su pogođeni i kampovi u Očakovu koje su Oružane snage Ukrajine koristile za smeštaj vojnika.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode udare na infrastrukturu, lokacije gde je razmeštana vojska i oprema Oružanih snaga Ukrajine, kao i plaćenici iz inostranstva.

OVO NI HITLER NIJE RADIO: Pakao u Kijevu, krenulo je ono najgore

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube