Najnovije

KREĆE VELIKA RUSKA OFANZIVA - UKRAJINSKI GENERAL OČAJAN: Pravac koji je mnogo bitan, ukrajinska armija postaje topovsko meso (MAPA)

U najnovijem izveštaju o situaciji na istočnom frontu, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, opisao je tekuće borbe kao izuzetno teške. Cilj ruske vojne ofanzive je uspostavljanje kontrole nad velikim naseljima Kurahovo i Pokrovsk, koje su ključni strateški ciljevi u regionu.

"Glavne udarne snage ruske armije koncentrisane su u ovom pravcu i nastoje da probiju odbranu naših trupa", izjavio je general Sirski, dodajući da je situacija na istoku "komplikovana". Ukrajina koristi taktiku iscrpljivanja neprijatelja kako bi osujetila njihove planove i "obezbedila vreme za formiranje i obuku naših rezervi".

RUSKA ARMIJA MOTOCIKLIMA PROBILA DO UKRAJINSKIH UPORIŠTA: Gori linija kod Rabotina (VIDEO)

Da bi pojačala svoju odbranu, Ukrajina je upotrebila dodatne rezerve, projektile, municiju, dronove i opremu za elektronsko ratovanje. "Naš zadatak u ovim uslovima je da zadržimo zauzete linije i položaje artiljerijskom vatrom, napadnim bespilotnim letelicama i svim sredstvima da nanesemo maksimalne gubitke neprijatelju i iscrpimo ga", istakao je general.

FSB PRIVEO RUSA! Po naređenju Ukrajine planirao dizanje u vazduh zgrada suda (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube