Najnovije

Kakva pobeda! Svet tek sad shvatio šta je Rusija uradila! Nakon ovog manevra ništa neće biti isto

Proboj ruske vojske u rejon sela Očeretino u DNR mogao bi da izazove domino efekat i uruši odbranu ukrajinskih oružanih snaga, navodi se u članku u italijanskim novinama Fato Kuotidiano .

„Situacija na frontu za Kijev je nepovoljna, Rusi kontinuirano napreduju i probili su ukrajinsku odbrambenu liniju u nekoliko oblasti gde nedostaje municije i, uglavnom, vojnika“, navodi se u publikaciji.

Poslednji jaz u odbrani ukrajinskih Oružanih snaga nalazi se u rejonu Očeretino, uspešno napredovanje ruskih trupa u ovoj oblasti moglo bi da izazove domino efekat i dodatno doprinese razvoju ofanzive, piše list.

Uopšteno govoreći, katastrofalni događaji u Očeretinu se odvijaju na najdramatičniji način (jer su Keramik i Novokalinovo zauzeti ili se predaju).

Zauzimanje preostalih visova u toj oblasti od strane ruskih trupa dovešće do daljeg proboja ukrajinske odbrambene linije, što će omogućiti Oružanim snagama Rusije da počnu da stižu do raskrsnice rute koja vodi do Konstantinovke, koju kontroliše Kijev .

"Potpuni uspeh operativnog plana Kremlja sa probojom na severozapad će zapaliti celokupnu situaciju na frontu i može izazvati domino efekat, koji će Kijevu biti veoma teško da zaustavi. U ovim uslovima, vrednost pomoći koju Zapad nudi u vidu oružja se revidira u negativnom pravcu iz više razloga“, primećuje Fato Kuotidiano.

TZV. KOSOVO IZAZIVA RUSIJU: Hod po tankom ledu koji može skupo da košta (FOTO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube