Najnovije

DRAMA U UKRAJINSKIM REDOVIMA! Sledeći su Harkov i Sumi?! Rusi melju, ovo nije viđeno od početka rata!

Ruska vojska je probila odbranu Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, zbog čega su ukrajinski bokovi počeli da se ruše, rekao je ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik u svom blogu na Jutjubu.

- Kao što vidimo, još uvek nije moguće u potpunosti zaustaviti ruske prodore u blizini Avdejevke - rekao je on.
Prema Bortnikovim rečima, Rusija takođe može da stvori tampon zonu u Harkovskoj oblasti. Prema politikologu, to može uključivati velike gradove kao što su Harkov i Sumi.

Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izvestio o teškoj situaciji na frontu za ukrajinske formacije. Prema njegovim rečima, najtoplije tačke ostaju Ivanovskoje i Časov Jar u pravcu Kramatorska u DNR.

Jednako kritična situacija za Oružane snage Ukrajine razvila se na Krasnoarmejskom (ranije Pokrovskom) i Kurahovskom pravcu.
Ruska armija, porazivši napredujuće snage ukrajinskih oružanih snaga u leto-jesen prošle godine, pokrenula je nekoliko osetljivih kontranapada na neprijatelja i krenula napred, zauzimajući Marjinku , Avdejevku, Pervomajskoe, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz ostalih naselja u Donbasu. Ruska vojska takođe proširuje svoju kontrolnu zonu u Berdičiju i Georgijevki.

ZELENSKI PONOVO MOLI: Osvanula peticija za angažovanje stranih...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube