Najnovije

NOVI PRODOR RUSKE ARMIJE: Razbijeno 10 kilometara odbrambene linije OSU - opšta bežanija Ukrajinaca

Oko 10 kilometara odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine probili su uralski borci koji su delovali u sastavu grupe „Centar” tokom juriša na Severni i Tonenki u pravcu Avdejevskog, rekao je ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti komandant voda jurišnih aviona sa pozivnim znakom „Duh”.
Na zadatku

Na zadatku

„Do jurišnih položaja morali smo da pešačimo deset kilometara, a pre toga te kilometre je zauzeo neprijatelj. I mi smo ih uzeli, oslobodili, pomogli jedni drugima. U napadima su učestvovali različiti pukovi“, kaže Duh.

Prema njegovim rečima, u jurišu na Tonenki i Severni na pravcu Avdejevke učestvovale su i druge jedinice grupe Centar, a zbog terenske i borbene situacije na južnom frontu ovog pravca, borci su morali da jurišaju na neprijateljska utvrđenja na otvorenim prostorima.

„Duh” je rekao i da je nakon što su jedinice grupe „Centar” uspele da se probiju kroz odbrambene položaje Oružanih snaga Ukrajine, otpočeo juriš na uporišta u samim naseljenim mestima, dok je najbliža tačka za evakuaciju bila udaljena 10 kilometara. Jedina skloništa koja su borci imali bili su neprijateljski rovovi i rovovi pored puteva pogođeni artiljerijom.

„Rovove je mnogo lakše jurišati nego zgrade. Vidite ga (neprijatelja) kako sedi, baca granate i puca. Oni (protivnici), naravno, uzvraćaju udarac, ali to je retko. Uglavnom beže. Češće uopšte nema nikoga u rovovima. Osećaju da dolazimo i otkotrljaju se“, rekao je „Duh“.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova poručila Borelju

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube