Najnovije

POKOLJ NA RECI VOLČJI: Artiljerija uništava ukrajinska pojačanja - Rusi napreduju u Volčansku

U Volčansku se nastavljaju žestoke borbe: Jurišni odredi ruske grupe „Sever“ nastavljaju da napreduju ka jugu i potiskuju Ukrajince.

Zbog velikih gubitaka, Ukrajinci evakuišu ranjenike i istovremeno prebacuje pojačanje preko reke Volčje. Napada ih artiljerija, TOS i posade FPV dronova ruske jedinice “Odvažni”. Više od 80 Ukrajinaca je ubijeno u samo jednom danu dok su pokušavali da pređu na drugu stranu.

Ukupno napredovanje ruskih trupa na Volčanskom pravcu iznosilo je do 150 metara.

Ukrajinska strana je u pravcu Lipcova posle jučerašnjeg neuspešnog pokušaja probojasmanjila intenzitet kontranapada i skuplja rezerve. Tokom dana ruski borci su odbili jedan napad i tom prilikom likvidirali pet Ukrajinaca.

U protekla 24 sata ukrajinski gubici su iznosili 310 ljudi. Takođe otvoreno i uništeno: borbeno vozilo „Kozak“, oklopni transporter, haubica D-20, minobacač 120 mm i dva vojna automobila. 

Smanjenje aktivnosti Ukrajinaca ukazuje na to da se spremaju za novi napad. Za popunu brigada koje su pretrpele gubitke, sa raznih pravaca stižu nove jedinice spremne da u svakom trenutku krenu u napad.

BELA KUĆA U PANICI! Svi bi trebalo da budu zabrinuti zbog produbljivanja veza između Moskve i Pjongjanga

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube