Najnovije

(UZNEMIRUJUJUĆI VIDEO) OVO JE KRAJ AMERIKE KAO VELESILE: Ono što je oktobar 1917. bio za carsku Rusiju, to su ovi prizori iz Kabula za SAD

Potresan video zapis koji prikazuje ljude kako padaju iz aviona američkih vazdušnih snaga koji je poleteo iz Kabula izazvao je šok ii ogorčenje širim planeta, a snimak je bio povod za burnu diskusiju na mrežama o krivici Sjedinjenih Američkih Država i tome šta će ovako sraman odlazak iz Avganistana značiti za svet i SAD.

LJudi padaju iz aviona (Foto: Jutjub)

Ruski politički analitičar Andrej Medvedev istakao je na Telegramu da ono što se sada dešava za SAD je nešto poput oktobra 1917. za Rusko carstvo. Ne veruje da će u samoj Americi doći do revolucije, ali ovo je kraj američke velesile, smatra on.

Neki stručnjaci su istakli da je u avionu bilo mesta za još najmanje deset Avganistanaca. Ukazano je da ove letelice imaju veoma veliku nosivost, ali Avganistanci su bili primorani da se drže za stajni trap. Kako prenose brojni svetski mediji, ovo je sramotan završetak zapadnog sistema vrednosti i dominacije Amerike.

Takođe je primećeno da su tokom 20 godina Sjedinjene Američke Države i NATO uložili milijarde dolara u Avganistan, ali je sada sve uzalud potrošeno, dok su mnogi civili i vojnici ubijeni.

Nedavno je politikolog Jakov Kedmi objasnio zašto se avganistanska vojska obučena u Americi predala tako brzo. Prema njegovim rečima, SAD jednostavno ne znaju kako da obuče vojske drugih zemalja, ili je možda nešto drugo bilo u pitanju.

Kako je Stanivuković digao Crnogorce na noge pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA