Најновије

АНКАРА ИМА ТАЈНИ ПЛАН? Сиријски стручњак упозорио на следећи потез Турске! Могуће ново поприште борби

Сиријски стручњак у области наоружања Омар Рахмон рекао је да недавно повлачење турских снага из одређених осматрачких база на северу Сирије заправо представља припрему за нову битку коју ће водити против Сиријске арапске војске (САА).

Ердоган (Фото: Синхуа/ Правда)

- Турска се након дужег одлагања, нагло обавезала на оно што је потписано московским споразумом у марту 2019. године - рекао је Рахмон.

- Ко познаје Турску и њен начин размишљања сигуран је да ће се њене снаге повући из осматрачница, не у складу са споразумима које су потписали у Москви, Астани и Сочију , него са циљем да евакуишу подручја опкољених турских пунктова на које би сиријска војска касније могла да врши притисак у случају да Анкара одлучи да покрене нову битку на северу  - додао је.

- У последње време видели смо две ствари, а то су повлачење контролних пунктова од стране Турске и њихово премештање у Џабал ал Завију. Друга ствар је допремање нове војне опреме са илегалног прелаза (Кафр Лусен), који контролишу организација Ал-Нусра Фронт и Фаилак Ал-Шам, која је повезана са турском војском у Идлибу - нагласио је он.

Рахмон је рекао да сви ови потези потврђују да се Турска није повукла у складу са споразумима, већ са циљем рашчишћавања простора и стварања новог за наредну битку која ће уследити доласка новог председника Џоа Бајдена, који ће пружити подршку терористичком фронту Ал-Нусра и остатку наоружаних група повезаних са њима преко Турске. 

Прошле распродаје, Вучић најавио полицијски час и затварање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји