Најновије

РУСИ ПОКАЗАЛИ КУРДИМА КО ЈЕ ГЛАВНИ: Маневар који ће натерати СДФ на сарадњу са Асадовим борцима

Руска војна полиција се 21. фебруара повукла из своје базе у граду Ајн Иса на северу Раке, према информацијама Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР).

Руска војска (Фото: mil.ru)

Надзорна група са седиштем у Лондону тврди да су се руске трупе повукле у град Тел Самн, јужно од Ајн Исе. Руске заставе спуштене су у бази, где је и даље присутно неколико официра за везу Сиријских демократских снага (СДФ).

Раније су турске снаге гранатирале околину Ајн Исе у новој ескалацији. Милитанти које подржавају Турци успели су да у нападу униште и један булдожер СДФ-а.

Руско повлачење из Ајн Исе тек треба да буде потврђено. Неколико јединица Сиријске арапске војске и даље је распоређено на својим положајима око града.

Раније је СОХР саопштио да су се руске снаге повукле са једног од својих положаја у близини града Тел Тамр, под контролом СДФ-а, на северу ал-Хасаке. Међутим, надзорна група је признала да је "повлачење" пуки маневар који је требао извршити притисак на СДФ.

Ситуација око Ајн Исе далеко је од стабилне. Турске снаге већ неколико месеци гранатирају град и околину.

Прошле године је Русија упозорила СДФ на напад на Ајн Ису, који су предводили Турци, и затражила од групе коју предводе Курди да тај град преда влади Дамаска. Међутим, група је то одбила.

Наводно руско повлачење из Ајн Исе могло би да има за циљ притисак на СДФ, који не сарађује са сиријским владиним снагама како би требало.

Иран приступа Евроазијској Унији! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји