Најновије

СЛОБОДА ИЛИ СМРТ: Парада за 200. годишњицу независности Грчке, тенкови, авиони, коњица,... (ВИДЕО)

Грчка је данас прославила 200. годишњицу независности у Атини пред политичким и војним вођама, као и гостима из Британије, Француске и Русије, спектакуларном парадом.

Војна парада у Грчкој (Фото: Јутјуб)

Престолонаследник Велике Британије принц Чарлс и његова супруга Камила, војвоткиња од Корнвола, кипарски председник Никос Анастасиадес, руски премијер Михаил Мишустин и француска министарка одбране Флоранс Парли присуствовали су паради након полагања венаца у гробници непознатог војника испред парламента, пренели су грчки медији.

Ове године, с обзиром на пандемију корона вируса, јавности није било дозвољено да присуствује годишњој паради, пренео је "Катимерини".

Грчка полиција спречила је одржавање седам скупова и маршева, већином националистичких група.

На паради су учествовали тенкови који су пролазили испред парламента и војни авиони који су надлетали Акропољ.

Међу летелицама су били борбени авиони француске производње Рафал, које је Грчка набавила како би надоградила свој војни програм.

На паради је учествовала и коњичка јединица, као и копнене, ваздухопловне и морнаричке трупе, припадници полиције, ватрогасне службе и обалске страже.

Ту су били и припадници јединице Евзонес, елитне јединице у униформама грчких војника који су се борили против Турака током окупације Грчке од стране Отоманског царства и рата за независност.

Јединица сада служи као председничка гарда, 25. март је један од најважнијих датума хеленизма јер се обележава годишњица грчког рата за независност.

Како је Шојгу ојачао Крим, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји