Најновије

"РАТ УКРАЈИНЕ И РУСИЈЕ ЗА МЕСЕЦ ДАНА": Војни експерт тврди да почиње сукоб и да може довести до крвавог сценарија за цео свет

Рат између Русије и Украјине може почети у року од месец дана, а локални сукоб прети да прерасте у европски, па чак и светски рат, рекао је војни стручњак Павел Фелгенхауер у интервјуу за Росбалт.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

- Чињенице постоје, све се већ дешава. Имаћемо рат за месец дана. Све ће бити спремно почетком маја. Одлука је донета. За то постоји неколико разлога: затварање проруских ТВ канала у Украјини, претња хапшењем и суђењем Виктору Медведчуку, хапшење Наваљног, Бајден је Путина назвао убицом ... Претње јачају и то брзо. О много чему се не говори у штампи, али видимо врло лоше знакове - рекао је Фелгенхауер.

Осврнуо се на информације новинских агенција да су три велика десантна брода Балтичке флоте у пратњи корвете прошла Ламанш, крећући се ка југу. Укупно ће, према речима стручњака, бити десет таквих борбених јединица и малих јуришних снага амфибија, а место искрцавања може бити неопремљена обала између Николајева и Одесе, у дубини украјинске стратешке одбране.

Одговарајући на питање да ли су стране спремне за војни сукоб у пуном обиму, Павел Фелгенхауер је приметио да је „Украјина извршила трансформације“, а „Русија се такође добро припремила, много боље него 2014. године“, док има „огромну супериорност : квалитет и квантитативност“.

- Очигледно је да се припрема велика операција, а биће покренуте и друге снаге. Сви говоре о могућој инвазији тенкова од Белгорода преко Харкова у правцу Запорожја како би опколили украјинску групу на левој обали Донбаса. Одсеците Украјину од мора, створите, на пример, Новорусију ... Или можда не, почните да преговарате са Западом, као што то Путин обично ради - додао је експерт.

Према његовим речима, реакцију Запада на војне акције Русије и даље је тешко предвидети: неке државе кажу да провоцирање Руса не вреди, док се друге, напротив, залажу за уједињење и отворену конфронтацију.

Убијено дете у Донбасу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји