Најновије

КИНЕСКИ СТРУЧЊАЦИ: Напад на Русију креће из два правца, један је са Крима

Украјина и Јапан могу покушати да задају двоструки ударац Русији. Главне мете напада могу бити полуострво Крим и Курилска острва, закључују стручњаци из кинеског листа Соху.

Русија (Фото: РИ(А Новости)

Они верују да би Украјина могла да покуша да удари на руске војне базе на Криму. Истиче се да су недавно оружане снаге Украјине појачале своје обавештајне активности у близини руске границе. Они користе беспилотне летелице за праћење ситуације и шпијунирање кретања руске војске, пише Соху.

Стручњаци сумњају да Кијев разматра могућност напада на руску територију или да организује провокацију. Истовремено, Украјина неће учинити ништа док САД не дају зелено светло.

„Русији би могли да нанесу двоструки ударац. Истовремено са провокацијама на Криму, Јапан, који је одавно желео да прошири своје границе на рачун Курилских острва, предузеће активне кораке“, пише у чланку.

У исто време, према кинеским стручњацима, практично је немогуће победити Русију у случају праве војне конфронтације. Према њиховим речима, ако страна војска започне офанзиву, биће потпуно поражени за само 10-15 дана.

Шта се за то време дешава на Црном мору, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји