Најновије

''КАЛАШЊИКОВ'' ИСПИТАО НОВО ТАЈНО ОРУЖЈЕ: И у Русији нагађају о чему се ради (ВИДЕО)

Објављен је видео снимак испитивања новог руског оружја, али о којем оружју се ради још није прецизирано. У програму радија Спутњик војни стручњак Дмитриј Корњев коментарисао је снимке и такође изнео своју верзију о каквом се оружју ради.

Експлозија (Фото: РИА Новости)

Концерн '’Калашњиков'’ је објавио снимак испитивања новог руског оружја.

"Ако шта друго, ово је спојлер за велико издање. Ко може да претпостави шта најављујемо?", каже наслов уз видео запис на друштвеној мрежи ВКонтакте.

На интернету се одвијала дискусија. Конкретно, како је написао Телеграм канал '’Военный обозреватель'’, можемо говорити о новом противтенковском ракетном систему.

У програму радија Спутњик главни сајта MilitaryRussia.ru Дмитриј Корwев коментарисао је снимке, а такође је изнео своју верзију.

"Слажем се да говоримо о новом противтенковском ракетном систему. Оно што видимо: на одређеној слици тенк, прилично јак циљ, јасно оклопљен, погођен је ракетом. Пројектил има велику брзину. Конвенционални противтенковски пројектили имају подзвучну или трансоничну брзину, приказани су на овом видео снимку, можете их чак и видети, али овде не можете. Са великом вероватноћом сведоци смо теста модернизоване противтенковске ракете Вихр-М Ово је јединствени систем оружја“, рекао је Корњев.

Према речима стручњака, комплекс се појавио деведесетих година, за своје време био је револуционарни противтенковски систем, а након модернизације нема му премца.

"Јасно је да се сада користи савремени размакнути вишеслојни оклоп, плус активни оклоп, сваки од ових додатака повећава заштиту тенка. Ипак, једна ракета Вихр-М довољна је да било који савремени тенк буде погођен и уништен. Потписан је уговор за производњу модернизованог Вихр-М и за њихову испоруку руским оружаним снагама са концерном Калашњиков. Ово пружа јединствене могућности уништавања оклопних возила на удаљености до 10 километара. Ако Ка-52 добије ово оружје , то ће бити најефикаснији противтенковски хеликоптер на свету“, закључио је Корњев.

Како је израелски ПВО систем Гвоздена купола погодио сопствени дрон, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube