Најновије

ЛИКВИДИРАН ШЕФ ОБАВЕШТАЈАЦА ТАЛИБАНА! Успешно изведена специјална операција!

Авганистанске снаге безбедности ликвидирале су шефа обавештајаца талибана, навело је министарство унутрашњих послова те земље, а преносе РИА Новости.

Талибани у Авганистану. (Фото: Јутјуб)

- Током синоћне специјалне операције авганистанских полицијских снага у провинцији Логар, шеф талибанске обавештајне службе Кари Шагаси је ликвидиран, док су приведена још два милитанта - наводи се у саопштењу.

У Авганистану је избио жестоки сукоб између владиних снага и талибана, који су заузели значајне територије у руралним областима и покренули офанзиву на велике градове.

Ескалација је последица повлачења америчких трупа, што је руски министар спољних послова Сергеј Лавров окарактерисао као признање неуспеха мисије Вашингтона у Авганистану.

Током викенда су се појавили извештаји да су талибани ушли у Кандахар, главни град истоимене провинције и највећи град на југу земље. Раније током дана саопштено је да су, поред већ заузетих граничних прелаза према Таџикистану, милитанти преузели контролу над контролним пунктовима на граници са Ираном и Туркменистаном.

Путин написао чланак посвећен Украјини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји