Најновије

„Нису ни близу“: Кинези упоредили моћни руски С-500 са својим ракетним системима

Руски противавионски ракетни систем С-500 „Прометеј“ значајно надмашује кинеске аналоге, пише кинески лист „Пејпер“ (The Paper).

С 500 (Фото: РИА)

„Кина је направила бројне противавионске ракетне системе као што су HQ-9B, HQ-22 и HQ-19 који одржавају последња достигнућа земље у области ПВО и ПРО. Међутим, сви они нису ни близу противавионског ракетног система С-500 који интегрише средства ваздушне и космичке одбране“, констатује аутор чланка Лин Сен.

Према његовом мишљењу, кинеске власти би требало озбиљно да размисле о набавци тог система у случају појављивања извозне верзије система С-500.

Противавионски ракетни систем С-500 „Прометеј“ припада новој генерацији противавионских система класе „земља-ваздух“. Представља универзални систем дугог домета и пресретања са повећаним потенцијалом ПРО.

Систем може уништити не само балистичке, него и аеродинамичке мете (авионе, хеликоптере), као и крстареће ракете. Домет система је око 600 километара.

По својим карактеристикама С-500 ће значајно надмашивати С-400 који је у саставу наоружања, као и америчког конкурента „Патриот“.

Русија развија нову хиперсоничну ракету дугог домета и друге модерне системе наоружања. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји