Најновије

НОВИ ИЗАЗОВ ЗА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Јужна Кореја показала свој убитачни адут

Јужна Кореја је тестирала балистичку ракету са подморнице, чиме је постала прва земља без нуклеарног оружја која је развила такву способност.

Јужнокорејска подморница (Фото: Јутјуб)

Према неименованим војним изворима корејска агенција Јонхап је саопштила да је нова подморница Досан Ан Чанг-хо прошле недеље успешно извршила подводна тестирања лансирања, након што су слична испитивања прошлог месеца изведена са потопљене барже, преноси Ројтерс.

Јонхап је навео да је конвенционално наоружана јужнокорејска ракета наводно добила шифровани назив Хиунмо 4-4 и да се верује да је то варијанта балистичке ракете Hiunmo-2B, чији је домет лета око 500 километара.

Прошле недеље је корејско министарство одбране објавило своју стратегију одбране за 2022-2026, који позива на развој нових пројектила са значајно повећаном разорном снагом.

Ову врсту ракете је до сада развило седам других земаља, укључујући САД, Русију, Кину, Британију, Француску, Индију и Северну Кореју, а све оне такође имају нуклеарно наоружање, које се обично користи за наоружавање ових подморница.

Јужна Кореја је прошле године објавила да би нова ракета кратког домета Hiunmo-2B (SRBM), која је највећи јужнокорејски пројектил, могла да носи бојеву главу од 2 тоне, док је у марту Северна Кореја тестирала SRBM за коју је саопштила да има носивост од 2,5 тона.

Зашто НАТО не може ништа Русији у Калињинграду, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube